Monday, September 28, 2009

Indonesia Hebat!

Ahh, Indonesia...camne nak describe..nak kate best gile takdelah, nak kate tak best pon tak best gak..tapi ape yang aku tau, aku nak pegi situ lagi bile ade chance!!!

Nak describe bebetullah Indonesia ni, susahlah, tapi meh kite cube dulu:

1. Merokok di merata tempat, kat airport pon boleh, kat dalam tuuu
2. Smue orang isap kretek, baik yang tue, yang muda, yang huduh, yang chuun, yang kurus ataupun yang slim
3. Diorang cakap laju dowh
4. Awek sane chun dowh
5. Kalo ko rase ko ngidam nak makan mee goreng, baik korang prepare untuk makan mee segera. Kat sane smue mee goreng kat kedai buat pakai Indomee segera
6. Diroang suke Ajinomoto
7. Diorang smue rambot lebat, jeles lak aku hahaha
8. Awek sane chun dowh
9. Awek sane chun dowh
10. Kalo ko rase kat Malaysia ko ni rempit terhebat ke, Drift King ke, kat sane ade lori tgh drift sambil memotong kat tgh2 jalan raya sibuk sambil mengangkut di belakangnya belasan orang yang menumpang, smue tgh isap rokok buat muke slambe ajer
11. Driver kat Indon smue dah disablekan function 'signal' krete, diorang tukar pakai horn
12. Nasi Padang sane diorang hidang byk nak mati lauk atas meja, pastuh pandai2 korang lah makan and bayar...macam makan otak2 laaa
13. Mat rempit indon merempit tak pakai helmet, pakai sluar pendek dgn sliper SAHAJA
14. Kat sane byk orang mintak derma. Kalo ko rase ko ni ade OCD yang sirius and nak melancong gi Indon, pakai biasa2 dah la...kalo dia tau ko kaya diorang serbu ko cam tebuan
15. Kite makan Nasi Ayam, diorang ayam ngan nasik
16. Nak reverse krete kene ade orang tahankan krete lain yang tgh jalan, jgn harap la diorang nak bagi ko kluar. Lepas tu, ko kene bagi tip kat orang yang tolong tuh
17. Kat sini kalo aku jalan2 kat mane2, mesti ade orang toleh sebab aku botak. Kat Indonesia, smue orang toleh tgk aku sbb aku pakai cermin mata (sbb orang baya aku kat sana ramai yang tak rabun, maklumlah, diorang kuat makan sayur)
18. Kat sane helmet macam2 kaler n design, dan kesemua helmet ialah full-faced.
19. Kat sane, orang ada dimana mana saje. Kat tepi2 lorong, kat depan kedai, tepi kedai, blakang kilang, siap ade yang berkelah kat tepi jalan raya lagi!
20. Kuda laut hidup dijual dlm plastik kat tepi2 pantai, cam orang jual air oren kat budak2 sekolah plak
21. Kalo kuda laut tu mati, diorang buat ubat (eeeew~~~)
22. Kalo orang tempatan masuk tandas, bayar 1000 rupiah je (RM0.30++). Kalo diorang dengar ko cakap2 dalam bahasa selain bahasa indonesia before masuk toilet,naik jd 2000 rupiah!
23. Jalan 2 lane bleh jadi 5 lane
24. Kat Indonesia, diorang panggil jamm (kesesakan lalulintas) "macet", hahahahahaha!
25. Ombak kat Malaysia kiut2 je, kat Indon ombak telan orang punya line
26. Kat Indonesia, gadis2 ramai tak pakai tudung, sbb kalo ko pakai tudung die panggil ko "Ibu", cam adik aku kene ahahahahahaha!
27. Mak pakai tudung labuh, bapak pakai kopiah, anak kat depan pakai tights n tube top...aruuuuu~~~!
28. Kat Indonesia, awek2 smua pakai skinny jeans n tight leggings, aruuuu~~!
29. Laki kat indon suke pakai hood, tengahari pon pakai gak
30. Kat factory outlet store sane ade jual condom n lubes...aku pon tak paham
31. Ade skali ni sekumpulan mat2 Indon ushar panas kat aku, cam mat rempit Malaysia ushar panas mat indon kat sini, seram dowh...
32. Awek sane chun dowh~~!!!!!!!!!

10 comments:

theroyalcrapster said...

ganyang indon!! ahahaha kiddin.

yeap aku ske gak. kalo gi bandung tu, aku dok kat J.Co dia je sambil man-watch. sume ganteng cowok-cowoknya!!

Azzam?? said...

sila cakap awek yg dalam gambar tu kawan adik kau...

Icky said...

ahahaha, azam nak pergi indon la tuh, hehehehe

Ateff Yusof said...
This comment has been removed by the author.
Ateff Yusof said...

weih...best gile dowh....tapi diorg mkn msg bergantang but xde hairfall problem pon...mmg cun pon aweks kat sane...but nasi padang still mahal kt sane ke kt malaysia ke no different...die main suke hati die je taruk lauk without asking...tp yummy!!

Liyana said...

hahaha..aq bru ingat ko kate nk gi indon a few weeks ago..bapak lame xnmpak ko dlm klas suthaga kot!
patutla aq mcm pelik tajuk entri nih..bile bace bru paham..
no27 tuh klaka..haha
no29 tuh,laki ke pompuan ke kat msia nih pakai gaks tang panas2..mesti tengik nanti..haha
no31 tuh scary...bak kate izza,ganyang indon!kah22
sket2 punye psl nk bakar2 bendera msia..aq siku bru tau!haha

Fits said...

ahahaha...
bes la kau jmpa byk awek bawang putih bawang merah..




nak g gak! haha

hellafrenzy said...

ahhh sayang,,ini ke awek indon yg u ckp tuh??
sayang,,ini adalah the most beautiful BUNGA CITRA LESTARI!!
gosh,,rse plek ble org x knal pompuan scantek ni >>>...<<<"

zahid mohd zaini said...

Aweks indon best, tapi nak melayan tutur kata dia aku kena sentiasa refer bibik aku sbb xsure dia nak kata apa sebenarnye~ ngahahaha

Zen said...

awekcunawekcunawekawekcunawekawekcun